VHF – Vigtigt sikkerhedsudstyr

VHF-radio er det mest sikre kommunikationsmiddel at bruge på vandet. VHF står for Very High Frequency og betegner det frekvensområde, radioen arbejder i. Danmark er dækket af VHF-modtagestationer med forbindelse til Lyngby Radio, der er døgnbemandet. Med en VHF-radio kan man næsten altid komme i forbindelse med Lyngby Radio og/eller skibe omkring sig.

Læs mere her

 

Bærbar VHF – vær opmærksom på dækningen
VHF radioer er faldet i pris de seneste år og er blevet mere kompakte. Det gælder også de bærbare VHF radioer, som nu findes med indbygget DSC og GPS. VHF radioer har i mange år været anset som den sikreste måde at gennemføre nødkommunikation, da man kan komme i direkte forbindelse med Lyngby Radio og redningsfartøjer

Det har fået ejere af mindre fartøjer, som f.eks. havkajakker og joller til at købe bærbare VHF’ere som en del af fartøjets sikkerhedsudstyr.

En bærbar VHF bør enten bruges som supplement til en fast installeret VHF radio eller som primær radio på fartøjer, hvor en fast installation ikke er mulig. Bærbare VHF sender kun med 3-5 watt og har en lille antenne, som normalt er placeret i lav højde. Dækningen er derfor væsentlig mindre end for en fast installeret VHF radio. Lyngby Radios dækning er baseret på fast installerede VHF radioer med stor antennehøjde, større antenne og 25 watt sendeeffekt. Man vil derfor kunne opleve i nogle områder ikke altid at kunne få fat i Lyngby Radio fra en bærbar VHF i f.eks. en kajak.

Det anbefales at supplere en bærbar VHF med en mobiltelefon. Både den bærbare VHF og mobiltelefonen bør beskyttes mod vand f.eks. i en vandtæt handske. Endvidere bør batterierne være friske og fuldt opladte og reservebatterier kan anbefales.

 

 

Relaterede artikler

Ingen kommentar

Du kan skrive første kommentar.

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn. Venligst indtast en gyldig E-mail Venligst indtast besked.