Nyt fra Søsportens Sikkerhedsråd

Vandscooter-temperaturmåling 2019
På rådsmødet i maj besluttede Søsportens Sikkerhedsråd at gentage sidste års temperaturmåling af gener i forbindelse med vandscootere.

Siden kravet om vandscooterbevis blev indført i 2018, har 160 personer taget vandscooterbevis. Da overgangsperioden ender ved udgangen af 2019, vil det fra 2020 være lovpligtigt for alle, der ønsker at sejle vandscooter at have vandscooterbevis.

I samarbejde med Søfartsstyrelsen vil Søsportens Sikkerhedsråd derfor i løbet af sommeren lave en kampagne på Facebook målrettet vandscooterbrugere, der oplyser om de nye regler og opfordrer til at vise hensyn til havets andre brugere. Se rådets Facebook-side lige her.

5800 har allerede downloadet SejlSikkert-Alarm
Den nye SejlSikkert-Alarm app har mildest talt fået en flyvende start. Antallet af brugere har overskredet 5800 brugere inden for de første to uger, og der har været omkring 1500 registrerede ture.

SejlSikkert Alarm er en tracking- og alarmeringsapp, der især henvender sig til småfartøjer. Appen giver mulighed for en hurtigere og mere præcis alarmering, hvis uheldet skulle være ude, idet positionsdata allerede inden et evt uheld vil ligge hos JRCC. Appen drives i samarbejde med Forsvaret og TrygFonden.

Har du ikke fået downloadet appen, kan du gøre det her:

 iOS: https://apple.co/2J4UsSy
Android: http://bit.ly/2FQ4k0s

Årets SejlSikkert-temakampagne
Dette års temakampagne er i fuld gang og sætter hovedfokus på skipperens ansvar over for andre ombord.

Der hænger allerede skilte, flag, plakater, klistermærker og meget andet i mange af landets havne. Søsportens Sikkerhedsråd har til det formål lavet en række animationsvideo, som du kan se lige her.

Rigtig god sommer.

Ingen kommentar

Du kan skrive første kommentar.

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn. Venligst indtast en gyldig E-mail Venligst indtast besked.