DFU protesterer imod knivloven

Til Justitsministeriet

Slotsholmsgade 10

1216 København K

 

Att. Justitsminister Mette Frederiksen

 

Ny dom i henhold til Lov om Våben og eksplosivstoffer – i daglig tale kaldet ”Knivloven.”  

 

Danmarks Fritidssejler Union (forkortet DFU) har med stor beklagelse erfaret, at den seneste dom i henhold til ”Knivloven” gør ”Fritidsfolket” – som eksempelvis Fritidssejlere, Fritidsfiskere, Campingfolk, Jægere og mange andre til lovbrydere.  

For specielt fritidssejlere og fritidsfiskere er besiddelse af en kniv eller dolk nærmest en slags livsforsikring, idet det kan være livreddende at kunne skære sig fri af tovværk og andet ved uheld. Desuden har ”Fritidsfolket” generelt brug for en god kniv ved mange praktiske gøremål. DFU mener i øvrigt, at størstedelen af Danmarks voksne befolkning er i besiddelse af en kniv, der efter den seneste dom er ulovlig, fordi den kan åbnes med en hånd. Vi bliver dermed en nation af lovbrydere.  

 

Andre domme i henhold til ”Knivloven” er ligeledes meget beklagelige. Eksempelvis er det tilladt, at medbringe, en nu, ulovlig kniv undervejs fra hjem til båd eller andre fritidsaktiviteter, men såfremt man på vej hjem besøger en bager for at købe brød til aftenkaffen – ja så kan man efter ”Knivloven”  blive dømt for besiddelse af en ulovlig kniv.  Må man i det hele taget have en sådan kniv i hjemmet – og hvis man må, skal den så låses inde?  En person, der måtte have planer om at bruge en kniv mod andre, kan jo i øvrigt bare tage en kniv fra køkkenskuffen.

 

På den baggrund vil det være mere hensigtsmæssigt at skærpe straframmen for brugen af en kniv mod andre, medens besiddelse af en kniv ikke i sig selv bør være ulovlig.

 

Danmarks Fritidssejler Union (DFU) vil derfor indtrængende opfordre ministeren til at tage ”Knivloven” op til revision.

 

Med venlig hilsen

 

Bent Hansen

Formand for Danmarks Fritidssejler Union (DFU)

 

Relaterede artikler

Ingen kommentar

Du kan skrive første kommentar.

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn. Venligst indtast en gyldig E-mail Venligst indtast besked.